Har du ikke SSL? Så betegner Google dit website som usikkert

browser_lock_icon.png

I marts kom der atter nye tider i Google Chrome og Mozilla Firefox browserne, nu er det nemlig helt tydeligt for de besøgende, om din hjemmeside er beskyttet med SSL kryptering og dermed sikker for dine besøgende at besøge.

Herudover har Google meldt ud, at hjemmesider med SSL certifikat kan se frem til at få en bedre placering i søgeresultaterne i en Google søgning end ikke krypterede hjemmesider. Jeg ser stadig mange sites som mangler denne yderst vigtige opdatering.


SSL KRYPTERING GIVER HØJ SIKKERHED

SSL betyder Secure Socket Layer, og med et SSL certifikat på din hjemmeside bliver der oprettet en sikker krypteret forbindelse mellem dit websites server og den besøgendes webbrowser. SSL certifikatet udstedes af godkendte udbydere, som bekræfter at hjemmesideejeren har ret til at bruge det pågældende domæne, og at virksomheden bag websitet er legitim.

For både dig som hjemmesideejer og dine besøgende er det en særdeles god ide at benytte SSL kryptering. Det betyder nemlig, at uvedkommende ikke kan stjæle følsomme data, når din kunde indesender kontaktformularer eller kreditkortoplysninger under checkout i en webshop.

Derfor er SSL et et must for alle, der driver en seriøs hjemmeside eller webshop.


SÅDAN VIRKER SSL

Hovedformålet med SSL er at kryptere data, som indtastes i formularer på en hjemmeside, så ingen uvedkommende kan stjæle informationerne.

Dette foregår i praksis ved, at der bliver indsat tilfældige tegn i de indtastede informationer, som derfor ikke kan læses af uvedkommende, som kunne tænkes at opsnappe dataen undervejs.

Denne krypterede data kan kun læses af indehaveren af den korrekte relevante krypteringsnøgle, og sendte data holdes herved sikker for tyveri af data.


CHROME OG FIREFOX SÆTTER STANDARDEN

Der er fokus på sikker databehandling på alle fronter og Google og Mozilla har taget endnu et skridt, der skal gøre det mere sikkert at surfe og handle på nettet.

Google Chrome og Mozilla Firefox browseren markerer nu tydeligt, hvis et site ikke benytter SSL ved at sætte et udråbstegn i browseren, som viser, at sitet ikke har et SSL certifikat tilknyttet og dermed må betragtes som usikkert at besøge.

Omvendt belønner Chrome og Firefox de sikre sider med SSL kryptering ved at vise en hængelås i browseren, så de besøgende let kan se, at et givent site er sikkert at dele eksempelvis kreditkortoplysninger med. Dette er et element, der kun vil være godt for konverteringsraten i webshoppen, når kunderne kan se, at din shop er sikker at handle i.


SÅDAN FÅR DU SSL

Certifikaterne eksisterer i forskellige udgaver. De simpleste certifikater bekræfter kun, at du har ret til at bruge dit domæne, mens mere avancerede udgaver verificerer, at virksomheden er legitim ved blandt andet at kontakte virksomheden og tale med en medarbejder på stedet. 

I andre CMS-systemer såsom Wordpress, Drupal, Wocommerce, Joomla, Wix osv. skal du selv kontakte en webudvikler for at få opsat certifikatet, da det er en krævende proces som meget let kan gå skævt og koster dig penge.
– Det er selvklart indbygget i Squarespace platformen og nye tiltag for at følge med Googles krav, er konstant under udvikling. Squarespace gør det bare nemmere at eksistere digitalt.

Vil du vide mere, så læs inde på deres support side om detaljerne for SSL

Har du behov for at få SSL certifikat på din hjemmeside, står jeg klar med hurtig assistance.


Christel Voss

I’m Christel Voss, specialised in building websites on Squarespace.

My passion is creating tailored visual identities that empower and grow your brand online. Whether you’re big or small, a large company or an artist – if you aim for quality & beautiful (Nordic) craftsmanship, I’d love to hear from you.

DANSK
ENGLISH